SONP Přihláška ZDE

Panda velká

16. října 2011 v 21:45 | Opička |  Referáty

Panda velká je samotář, který dvě třetiny dne věnuje shánění a požírání potravy. Ve zbývajícím čase odpočívá. Umí šplhat na stromy, ale této dovednosti využívá jen tehdy, pokud je ohrožena nepřáteli. Mohou jimi být medvěd hnědý, levhart nebo divocí psi. V tom případě se panda uchýlí na strom a nesleze, dokud nebezpečí nepomine. Panda velká nepoužívá žádné doupě ani odpočívadlo. Většinou si prostě jen lehne na zem tam, kde zrovna je. Bambusový les je takřka neproniknutelný, ale v hustém podrostu se nacházejí tunely, kterými se panda umí snadno a rychle pohybovat. Panda velká žije v oblastech, kde panuje chladné a vlhké podnebí. Má však velmi hustou, vodu odpuzující srst, která jí poskytuje dostatečnou ochranu.Panda velká se živý výhradně stonky a listy z mladých výhonků bambusu, dále lesními
plody, květy, houbami, pupeny stromů, příležitostně ptačími vejci.Panda velká je vysoká asi 1,5m stojící samec samice je o něco menší než samec.Váží asi 120kg, samice méně.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama