SONP Přihláška ZDE

Gorila

16. října 2011 v 21:58 | Opička |  Referáty
Gorily se sdružují do malých rodinných tlup, které vede nejsilnější samec. Jeho poznávacím znakem je stříbřitě zbarvený hřbet. Případné soupeře nebo nepřátele zahání nejprve hrozbou - buší se plochou dlaní do hrudi, tluče klackem o zem, trhá a hází listí nebo ukazuje zuby. Území, které tlupy obývají, je velké 26-39 km2. Přesto za den ujdou za potravou jen několik stovek metrů. Často odpočívají i během dne a podobně jako v noci si budují hnízdo na zemi nebo nízko ve větvích.Gorila s e nejčastěji živý: listy, větvičkami, plody nejrůznějších rostlin a občas i bezobratlými nebo ptačími vejci.Gorily se dožívají převážně50-60let.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Katynka * Katynka * | 17. října 2011 v 17:05 | Reagovat

Nádhernej blog, akorát se mi nelíbí jak je ten text zabarvený fialově, ale jinak je tenhle blog BOŽÍ!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama